Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скорости ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със скорости ?

Проблема е следния : Карам , карам и спирам на светофар , светва зелено и неми влиза 1 скорост , трябва да тръгна на втора или да вкарам първо втора и тогава мога да вкарам 1-ва. Отделно втора скорост ми влиза доста по трудно от другите скорости. Та въпроса ми е за смяна на съединител ли сам или скоростната кутия се ебава ?

За каква кола говорим?
    Alfa 156 1,6 TS ex
    Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
    Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

156 ТС 1.8

Comment

За смяна е бъди сигурен . Провери помпата и нивото на течността, но е малко вероятно проблема да е от там. Аз моята е карах 6 месеца по същия начин и се само заблуждавах, че стелката ми влиза под педала и нямам ход . Обаче преди 3 дена се предаде и другата събота ще го сменям.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Ако съединителя е ОК,си смени маслото на скоростите.....аз днеска го направих и има коренна разлика....
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

И на мен мисълта ми беше за помпа. Или просто да има малко въздух някъде в системата.
            Alfa 156 1,6 TS ex
            Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
            Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Значи да отида при някой да ми прегледа съединителя ?

Comment

имаш ли резултат колега,аз имам същия проблем.Съединителя съм го сменил преди 12к километра и съм правил горна помпа,която уз съм обезвъздушил.Сподели реши ли загадката и от какво излезна.
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 ps + Chip

Comment

Първоначално публикувано от sotko80 Покажи съобщение
                  имаш ли резултат колега,аз имам същия проблем.Съединителя съм го сменил преди 12к километра и съм правил горна помпа,която уз съм обезвъздушил.Сподели реши ли загадката и от какво излезна.
                  Не съм ходил да питам никъде , нямам такива пари в момента и ме е страх да не ми обяват неква цифра ...

Comment

Първоначално публикувано от alfonso1990 Покажи съобщение
                    Не съм ходил да питам никъде , нямам такива пари в момента и ме е страх да не ми обяват неква цифра ...
                    Страха е лош съветник...има места където за питане пари не вземат...но не казват и истината!
                    Сединителя има общо със скоростите ..до толкова до колкото да предава въртящият момент от двигателя към скоростите...от там на татък...има много решения!!!
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

За да не пускам нова тема пиша тук. И аз имам такъв проблем - не влизат скоростите. На място при изгасен двигател си влизат всичките, а като запаля влизат много трудно и с натиснат съединител на скорост колата тресе. Единствено 5 влиза по-лесно и препомпвам педала поне 5 пъти за да влезе скорост. Съединителя е сменян и не мисля, че е от него. Проблема го направи в движение след като минах през дупка не знам дали има нещо общо. Оставил съм е в сервиз подскажете откъде да почнем да търсим проблема - от помпата на педала и жилата на скоростите ли защото и в сервиза не са много наясно с тези коли?
                      sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
                      156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

Първоначално публикувано от danko84 Покажи съобщение
                        За да не пускам нова тема пиша тук. И аз имам такъв проблем - не влизат скоростите. На място при изгасен двигател си влизат всичките, а като запаля влизат много трудно и с натиснат съединител на скорост колата тресе. Единствено 5 влиза по-лесно и препомпвам педала поне 5 пъти за да влезе скорост. Съединителя е сменян и не мисля, че е от него. Проблема го направи в движение след като минах през дупка не знам дали има нещо общо. Оставил съм е в сервиз подскажете откъде да почнем да търсим проблема - от помпата на педала и жилата на скоростите ли защото и в сервиза не са много наясно с тези коли?
                        1 - Смени сервиза - Алфите искат разбирач, а не само надпис СЕРВИЗ
                        2 - проверка на хидравличната част
                        3 - лагер помпа - може да се види дали действа през отвора за обезвъздушаването и
                        4 - жила - не вярвам, щом като си влизат нормално на загасен двигател
                        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                          1 - Смени сервиза - Алфите искат разбирач, а не само надпис СЕРВИЗ
                          2 - проверка на хидравличната част
                          3 - лагер помпа - може да се види дали действа през отвора за обезвъздушаването и
                          4 - жила - не вярвам, щом като си влизат нормално на загасен двигател
                          За съжаление няма добри сервизи в Стамболийски, а колата едвам е докарах от Хасково без скорости и не искам повече да е местя.
                          sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
                          156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

За съжаление няма добри сервизи в Стамболийски, а колата едвам е докарах от Хасково без скорости и не искам повече да е местя.
                            ммм напротив
                            точно до Стамболийски има майстор за италиянки .. и се справя отлично бих казал
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Ох, тук вече се обърках. Ту бензин, ту дизел. Затова:
                              - дизел - помпа->бутало. Може би има счупен лагер. А може и да е за маховик, че като се прецака води до тресене в педала и чупене на лагера, а и не само. Но първо проверка на хидравликата.
                              Това важи и за другия колега - с 2.4JTD

Бензинките - лагер-помпа (до 2.0) - това е за колегата с бензинката
                              - проверка на хидравличната част
                              - лагер помпа - може да се види дали действа през отвора за обезвъздушаването и
                              - жила - не вярвам, щом като си влизат нормално на загасен двигател
                              Last edited by NightRider; d.m.y г., 16:09. Основание: Уточнение
                              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X