Проблема е следния : Карам , карам и спирам на светофар , светва зелено и неми влиза 1 скорост , трябва да тръгна на втора или да вкарам първо втора и тогава мога да вкарам 1-ва. Отделно втора скорост ми влиза доста по трудно от другите скорости. Та въпроса ми е за смяна на съединител ли сам или скоростната кутия се ебава ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем със скорости ?
Collapse
X
-
За смяна е бъди сигурен. Провери помпата и нивото на течността, но е малко вероятно проблема да е от там. Аз моята е карах 6 месеца по същия начин и се само заблуждавах, че стелката ми влиза под педала и нямам ход
. Обаче преди 3 дена се предаде и другата събота ще го сменям.
Alfa Romeo 159 1.9 16V SW
Comment
-
Първоначално публикувано от sotko80 Покажи съобщениеимаш ли резултат колега,аз имам същия проблем.Съединителя съм го сменил преди 12к километра и съм правил горна помпа,която уз съм обезвъздушил.Сподели реши ли загадката и от какво излезна.
Comment
-
Първоначално публикувано от alfonso1990 Покажи съобщениеНе съм ходил да питам никъде , нямам такива пари в момента и ме е страх да не ми обяват неква цифра ...
Сединителя има общо със скоростите ..до толкова до колкото да предава въртящият момент от двигателя към скоростите...от там на татък...има много решения!!!По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
За да не пускам нова тема пиша тук. И аз имам такъв проблем - не влизат скоростите. На място при изгасен двигател си влизат всичките, а като запаля влизат много трудно и с натиснат съединител на скорост колата тресе. Единствено 5 влиза по-лесно и препомпвам педала поне 5 пъти за да влезе скорост. Съединителя е сменян и не мисля, че е от него. Проблема го направи в движение след като минах през дупка не знам дали има нещо общо. Оставил съм е в сервиз подскажете откъде да почнем да търсим проблема - от помпата на педала и жилата на скоростите ли защото и в сервиза не са много наясно с тези коли?sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от danko84 Покажи съобщениеЗа да не пускам нова тема пиша тук. И аз имам такъв проблем - не влизат скоростите. На място при изгасен двигател си влизат всичките, а като запаля влизат много трудно и с натиснат съединител на скорост колата тресе. Единствено 5 влиза по-лесно и препомпвам педала поне 5 пъти за да влезе скорост. Съединителя е сменян и не мисля, че е от него. Проблема го направи в движение след като минах през дупка не знам дали има нещо общо. Оставил съм е в сервиз подскажете откъде да почнем да търсим проблема - от помпата на педала и жилата на скоростите ли защото и в сервиза не са много наясно с тези коли?
2 - проверка на хидравличната част
3 - лагер помпа - може да се види дали действа през отвора за обезвъздушаването и
4 - жила - не вярвам, щом като си влизат нормално на загасен двигателAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение1 - Смени сервиза - Алфите искат разбирач, а не само надпис СЕРВИЗ
2 - проверка на хидравличната част
3 - лагер помпа - може да се види дали действа през отвора за обезвъздушаването и
4 - жила - не вярвам, щом като си влизат нормално на загасен двигателsigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от danko84 Покажи съобщениеЗа съжаление няма добри сервизи в Стамболийски, а колата едвам е докарах от Хасково без скорости и не искам повече да е местя.
точно до Стамболийски има майстор за италиянки .. и се справя отлично бих казалAlfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Първоначално публикувано от danko84 Покажи съобщениеЗа съжаление няма добри сервизи в Стамболийски, а колата едвам е докарах от Хасково без скорости и не искам повече да е местя.
- дизел - помпа->бутало. Може би има счупен лагер. А може и да е за маховик, че като се прецака води до тресене в педала и чупене на лагера, а и не само. Но първо проверка на хидравликата.
Това важи и за другия колега - с 2.4JTD
Бензинките - лагер-помпа (до 2.0) - това е за колегата с бензинката
- проверка на хидравличната част
- лагер помпа - може да се види дали действа през отвора за обезвъздушаването и
- жила - не вярвам, щом като си влизат нормално на загасен двигателAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
Comment